Przejdź do głównej zawartości

Wrap z kurczakiem

Składniki:
 
  • Piersi z kurczaka 2 szt.
  • Seler naciowy, łodygi
  • jabłko (obrane) 1 szt.
  • Przyprawa do Kurczaka 1 opak.
  • Majonez 2 łyżki
  • Rodzynki 50g
  • Orzechy włoskie 50g
  • Placki Tortilli pszennej 4 szt 
  • Rama, smaż jak szef kuchni (klasyczny)

       Przygotowanie:

       
        Krok 1
        Kurczaka oprósz dokładnie Przyprawą do kurczaka Knorr, która sprawi, że
        będzie on idealnie doprawiony i soczysty. Mięso obsmaż na patelni z obu stron.
        Usmażone mięso pokrój w kostkę. 

        Krok 2 
        Obierz seler naciowy usuwając z niego włókna, pokrój w kostkę.
        Następnie sparz w gotującej wodzie przez 2 minuty, wystudź i połącz w misce z kurczakiem.
        Dodaj jabłko starte na tarce, orzechy, rodzynki i 2 łyżki majonezu.
        Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem. 

        Krok 3 
        Tortille delikatnie podgrzej na patelni używając Ramy Smaż jak szef kuchni lub w 
        mikrofalówce. 

         Krok 4
         Kilka łyżek sałatki nałóż na środek placka. Brzegi tortilli zawiń
         do środka, a następnie wszystko razem dokładnie zroluj.
         Całość zawiń w pergamin i przekrój na pół.




SMACZNEGO

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Mleczna Kanapka

                              Składniki:          CIASTO: Jajka 3 szt. Cukier  100g  Sok z Cytryny 1 łyżeczka Olej 2 łyżki Mąka Pszenna 50g Kakao 15g Proszek do Pieczenia 0,5 łyżeczki        KREM: Kostka do pieczenia 125g Mleko 0,25 szklanki Cukier 0,25 szklanki Mleko w Proszku 120g Serek Śmietankowy 100g       DODATKI: Czekolada Mleczna 100g Mleko 2 łyżki Kostka do Pieczenia 0,1 opak.          Przygotowanie:       Krok 1     Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem na sztywną pianę.      Ciągle ubijając, dodać do piany żółtka.       Krok 2     Następnie dodać sok z cytryny, olej i dalej ubijać.      Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną.       Krok 3     Ciasto wylać na dno wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20 x 20 cm.     Piec w  temp. 180 stopni przez około 30 minut. Wyjąć z formy i odwrócić do góry dnem.           Krok 4     Mleko zagotować z cukrem i

Kruche ciastka cytrynowe z truskawkami

Składniki: Lody Truskawkowe      KRUCHE CIASTKA: Mąka 250g Cukier 2 łyżki Sól 0,25 łyżeczki Proszek do Pieczenia 1 łyżka Kostka do Pieczenia 115g Śmietana do Ubijania 185ml Skórka z Cytryny 2 szt. Sok z Cytryny 1 łyżka      DEKORACJA: Truskawki 320g Skórka z Cytryny 1 łyżka        Przygotowanie:         Krok 1        Rozgrzać piekarnik do 220°C/200°C z termoobiegiem.        Aby przygotować kruche ciasto, przesiać suche składniki do miski.        Kostkę do pieczenia pokroić w grubą kostkę, dodać do mąki, rozetrzeć niezbyt dokładnie.        Niewielkie kawałki Kasi powinny być nadal widoczne.        Dodać śmietankę, skórkę i sok z cytryny,  niezbyt dokładnie zagnieść ciasto.          Krok 2         Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę lub blat i delikatnie zagniatać,        aby składniki dobrze się połączyły, a ciasto nabrało gładkiej konsystencji.        Rozwałkować na grubość 2-2 ½cm, używając ząbkowanego wykrawacza       do ciastek o śr

Roladki wieprzowe

                            Składniki: polędwiczka wieprzowa 600g   Esencja do duszonych mięs 1 szt. Prawdziwki  200g Cebula 2 szt. Szpinak 400g Przyprawa do mięs 1 łyżeczka ząbki czosnku 2 szt. Majeranek 1 łyżka Woda 500ml          Przygotowanie:         Krok 1       Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż.       Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.        Krok 2         Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca.        Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.        Krok 3        Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr.        Nałóż wystudzony   szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło.        Tak przygotowaną roladę odłóż do  lodówki na 30 minut.        Krok 4        Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony.        Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Do