Składniki:
Przygotowanie:
Krok 1
Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż.
Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.
Krok 2
Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca.
Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.
Krok 3
Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr.
Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło.
Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.
Krok 4
Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony.
Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.
Krok 5
Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr,
która podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.
SMACZNEGO
- polędwiczka wieprzowa 600g
- Esencja do duszonych mięs 1 szt.
- Prawdziwki 200g
- Cebula 2 szt.
- Szpinak 400g
- Przyprawa do mięs 1 łyżeczka
- ząbki czosnku 2 szt.
- Majeranek 1 łyżka
- Woda 500ml
Przygotowanie:
Krok 1
Grzyby oraz jedną cebulę pokrój w paski i przesmaż.
Dodaj posiekany czosnek, szpinak i smaż chwilę razem. Dopraw do smaku.
Krok 2
Oczyszczoną polędwiczkę przekrój wzdłuż, nie docinając do końca.
Rozłóż jak książkę, przykryj folią spożywczą i rozbij tłuczkiem na cienki płat.
Krok 3
Aby mięso nabrało wyrazistego smaku, posyp je Przyprawą do mięs Knorr.
Nałóż wystudzony szpinak z grzybami i całość zroluj ścisło.
Tak przygotowaną roladę odłóż do lodówki na 30 minut.
Krok 4
Po tym czasie mięso oprósz mąką i przesmaż z każdej strony.
Pozostałą cebulę pokrój w piórka, wsyp na patelnię i przesmaż z mięsem. Dopraw majerankiem.
Krok 5
Całość zalej 500 ml wrzącej wody, dodaj Esencję do duszonych mięs Knorr,
która podkreśli smak dania. Zmniejsz ogień i duś mięso pod przykryciem 15 minut.
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz