Składniki:
CIASTO:
- Jajka 3 szt.
- Cukier 100g
- Sok z Cytryny 1 łyżeczka
- Olej 2 łyżki
- Mąka Pszenna 50g
- Kakao 15g
- Proszek do Pieczenia 0,5 łyżeczki
- Kostka do pieczenia 125g
- Mleko 0,25 szklanki
- Cukier 0,25 szklanki
- Mleko w Proszku 120g
- Serek Śmietankowy 100g
- Czekolada Mleczna 100g
- Mleko 2 łyżki
- Kostka do Pieczenia 0,1 opak.
Przygotowanie:
Krok 1
Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem na sztywną pianę.
Ciągle ubijając, dodać do piany żółtka.
Krok 2
Następnie
dodać sok z cytryny, olej i dalej ubijać.
Mąkę wymieszać z kakao,
proszkiem do pieczenia, przesiać i delikatnie połączyć z masą jajeczną.
Krok 3
Ciasto wylać na dno wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20 x 20 cm.
Piec w temp. 180 stopni przez około 30 minut. Wyjąć z formy i odwrócić do góry dnem.
Krok 4
Mleko
zagotować z cukrem i wystudzić. Miękką Kasię utrzeć na krem.
Ciągle
ucierając, wlewać cienkim strumieniem mleko z cukrem.
Następnie dodawać
małymi porcjami mleko w proszku i serek. Cały czas ucierać.
Krok 5
Upieczone i wystudzone ciasto przeciąć na dwa placki i przełożyć kremem. Lekko docisnąć.
Krok 6
Czekoladę, mleko i Kasię roztopić w kąpieli wodnej.
Otrzymaną masą polać wierzch ciasta i odstawić do zastygnięcia.
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz