Składniki:
- Mielona chuda wołowina 250g
- Ser Cheshire 2 plastry
- Majonez 2 łyżeczki
- Ostra Musztarda 1 łyżka
- Jajka 2 szt.
- Średnie Cebule 2 szt.
- Miód 30g
- Sałata, Liście 4 szt.
- Bułki do Hamburgerów 2 szt.
- Sól 0,5 łyżeczki
- Pieprz czarny mielony 1 szczypta
- Pomidory 4 szt.
- Pomidory z puszki krojone 200g
- Papryczka Chili 1 szt.
- Koncentrat Pomidorowy 2 łyżeczki
- Cebula 1 szt.
- Limonka 1 szt.
- Cukier 1 szczypta
Przygotowanie:
Krok 1
Wymieszaj mięso z pieprzem i musztardą, a następnie uformuj kotlety i smaż
na grillu, bądź patelni, po przełożeniu na drugą stronę połóż na nich po plasterku sera.
Krok 2
Usmaż dwa jajka sadzone.
Krok 3
Pokrój cebulę w piórka i smaż na oleju, następnie dodaj miód i pozwól, by
wszystko razem się udusiło.
Krok 4
Przygotuj sos chili: zmieszaj doprawione pomidory z puszki ze świeżymi, dodaj
posiekaną chili, koncentrat pomidorowy, pokrojoną w kostkę cebulę,
pieprz i sól do smaku i wszystko zagotuj w rondelku. Dopraw sokiem z limonki i cukrem.
Krok 5
Posmaruj dwie połówki bułki majonezem Hellmann’s, ułóż na jednej sałatę ,
następnie połóż kotleta, sadzone jajko i wcześniej przygotowany sos chilli i złóż bułkę.
SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz